Pera Sudinoi

Bractwo Ludów Bałtyckich


#16 2007-11-15 23:57:58

Narymont

rycerz riposty

Zarejestrowany: 2007-11-05
Posty: 114
Punktów :   

Re: Głod nas chyba zmorzy...

zakłądam nowy temat gdzie będe zamieszczał tylko fakty.

coś patrze że z wiedzą to tu sushi XD a sam uważam zę mam wiele braków (BARDZO wiele, wystarczy ze z bołutem pogadam krótko a już mam ochote zakopać sie pod ziemie ^^ )

jeżeli chcecie jakoś dyskutować to odnoście sie cytatami do tego co zamieszczam, postarram sie nei zapomnieć też o wegetarianch, właściwie to nie ma z tym problemu


na samiutki początek podstawy naszej kuchni oraz wspomniana wyżej potrawa w XVI w. nazwana "Meltan"

Offline

 

#17 2007-11-24 11:30:46

Mantvydas

rycerz riposty

Zarejestrowany: 2007-11-05
Posty: 156
Punktów :   

Re: Głod nas chyba zmorzy...

Jest szansa, że będziemy mieli kucharza w drużynie.... kobieta zgodziła się nauczyć mnie gotować Jak zobaczyła moją i Borutową strawę z festynu to dostała takiego zapału, że chyba dobrze mnie wyszkoli

Offline

 

#18 2008-06-13 14:52:10

Jaskotel

zbrojny w słowa

3719034
Zarejestrowany: 2008-04-27
Posty: 68
Punktów :   

Re: Głod nas chyba zmorzy...

Mogę was tym pocieszyć iż w domu mym w wyniku mojego historycznego zboczenia bodaj od 5 już miesięcy kiełbasę własnoręcznie się kręci. Co prawda ma on w swym składzie jeden "nowoczesny" składnik, jakkolwiek myślę iż niewiele osób poznało by że się on w kiełbasie znajduje. Można go zresztą wycofać w celu pełnej "historyczności" mej kiełbasy. W smaku zaś nieporównanie lepsza jest ona od ambrozji greckich bogów i marcepanu francuskich piesków.

Obiecuję przy najbliższej okazji zaprezentować wam efekt moich starań.

Jaskotel

Mam jeszcze pytanie co wiecie o serach jaćwieskich? Czy takie istniały, a jeżeli tak to z czego i jak były robione.

Offline

 

#19 2009-02-01 19:12:08

Jaskotel

zbrojny w słowa

3719034
Zarejestrowany: 2008-04-27
Posty: 68
Punktów :   

Re: Głod nas chyba zmorzy...

http://odsiebie.com/thumb.php/123351138776.jpg

http://odsiebie.com/thumb.php/123351198624.jpg

Sam syciłem, 5 litrów czwórniaka. Będzie gotowy za jakieś 6 miesięcy.

http://odsiebie.com/thumb.php/123351225923.jpg

I jeszcze widok z mojej perspektywy.

Ostatnio edytowany przez Jaskotel (2009-07-26 10:19:24)

Offline

 

#20 2009-07-26 10:20:33

Jaskotel

zbrojny w słowa

3719034
Zarejestrowany: 2008-04-27
Posty: 68
Punktów :   

Re: Głod nas chyba zmorzy...

Odkorkowałem pierwszą butelkę miodu. Według mnie chyba trochę nie wyszedł bo smakuje jak wino musujące, a nie jak miód, ale mój ojciec twierdzi że tak ma być bo było za mało miodu żeby uzyskać pożądny trunek. Reasumując miód jest, raczej średni w smaku, ale działa. Będę teraz sycił jakś trwalszy miód, który powinien być smaczniejszy.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plPortal medyczny Serwis komputerowy pruszków