Bractwo Ludów Bałtyckich
zakłądam nowy temat gdzie będe zamieszczał tylko fakty.
coś patrze że z wiedzą to tu sushi XD a sam uważam zę mam wiele braków (BARDZO wiele, wystarczy ze z bołutem pogadam krótko a już mam ochote zakopać sie pod ziemie ^^ )
jeżeli chcecie jakoś dyskutować to odnoście sie cytatami do tego co zamieszczam, postarram sie nei zapomnieć też o wegetarianch, właściwie to nie ma z tym problemu
na samiutki początek podstawy naszej kuchni oraz wspomniana wyżej potrawa w XVI w. nazwana "Meltan"
Offline
Jest szansa, że będziemy mieli kucharza w drużynie.... kobieta zgodziła się nauczyć mnie gotować Jak zobaczyła moją i Borutową strawę z festynu to dostała takiego zapału, że chyba dobrze mnie wyszkoli
Offline
Mogę was tym pocieszyć iż w domu mym w wyniku mojego historycznego zboczenia bodaj od 5 już miesięcy kiełbasę własnoręcznie się kręci. Co prawda ma on w swym składzie jeden "nowoczesny" składnik, jakkolwiek myślę iż niewiele osób poznało by że się on w kiełbasie znajduje. Można go zresztą wycofać w celu pełnej "historyczności" mej kiełbasy. W smaku zaś nieporównanie lepsza jest ona od ambrozji greckich bogów i marcepanu francuskich piesków.
Obiecuję przy najbliższej okazji zaprezentować wam efekt moich starań.
Jaskotel
Mam jeszcze pytanie co wiecie o serach jaćwieskich? Czy takie istniały, a jeżeli tak to z czego i jak były robione.
Offline
Odkorkowałem pierwszą butelkę miodu. Według mnie chyba trochę nie wyszedł bo smakuje jak wino musujące, a nie jak miód, ale mój ojciec twierdzi że tak ma być bo było za mało miodu żeby uzyskać pożądny trunek. Reasumując miód jest, raczej średni w smaku, ale działa. Będę teraz sycił jakś trwalszy miód, który powinien być smaczniejszy.
Offline